Arvonlisävero-ilmoituksen tarkistaminen ja korjaus

Miten voin tarkistaa  ja korjata arvonlisäveroraportin tiedot?

ALVin palvelun päiväkirjanäkymässä käytetyt arvonlisäveroprosentit näkyvät tositteiden ”Kululajiluokituksesta”. Listauksessa on näkyvissä, mitä alv %:ia olet käyttänyt tositteen kirjauksen yhteydessä. Mikäli jokin alv % on mielestäsi väärin, voit korjata sen valitsemalla tositteen oikeasta reunasta ja käydä muuttamassa sen oikeaksi.

Huomioi, että käytetty kululajiryhmä ja siitä valittu kululajiluokitus vaikuttaa siihen, mikä verokanta on mahdollista valita. Voit myös tulostaa palvelusta ”Pääkirjaraportin” ja siitä näet kaikki tositteet ja niiden arvonlisäveroprosentit eriteltynä. Pääkirja -raportti listaa kaikki kirjanpitotapahtumat valitsemaltasi ajanjaksolta, käyttämiesi kirjanpitotilien perusteella järjestettynä ja käytetyt arvonlisäveroprosentit.

Tositteen korjaaminen kaudelle jolta on jo jätetty alv-ilmoitus. Miten korjaan tositetta jälkikäteen?

Jos huomaat, että olet unohtanut tallentaa tositteen tai huomaat tositteessa virheen jälkikäteen, on sen muuttaminen ALVin palvelussa mahdollista. Muista kuitenkin korjata jättämääsi alv-ilmoitusta verottajan OmaVero-palvelussa siten, että korjaamasi kauden (kuukausi/neljännevuosi/vuosi) alv-ilmoitus vastaa ALVin -palvelusta saamaasi alv-raporttia.

Korjaamista suosittelemme ainoastaan merkittävien virheiden/puutteiden osalta.

ALVin palvelun ohjeet tositteen korjaamiseen kaudelle jolta on jo jätetty alv-ilmoitus. Miten korjaan tositetta jälkikäteen?

Verottajan ohjeet arvonlisäveroilmoituksen korjaamiseen.

 


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu