Ajoneuvokulujen kirjaaminen ALVin palveluun

Oman auton tai yrityksen auton kulut kirjanpidossa.

Mikäli käytät omaa autoa yritystoiminnan ajoihin on helpointa ylläpitää ajopäiväkirjaa ja tehdä ajoneuvokuluista lisävähennys kerran vuodessa veroilmoitukselle.
PRO-käyttäjille tämä lisävähennys tehdään automaattisesti tilinpäätöksen tilauslomakkeella annettavien tietojen perusteella.

LITE-käyttäjän tulee lisätä nämä kulut veroilmotukselle itse.

Jos autoa käytetään yli puolet yritystoiminnan ajoihin, voi kaikki ajoneuvoon kohdistuvat kulut kirjata suoraan kirjanpitoon. Huomaa kuitenkin kirjausohjeet blogistamme.

Ajoneuvokulut kirjataan ALViniin käyttämällä ajoneuvokulut -kululajia. Oman valinnan mukaan auton hankintakulut voidaan kirjata joko ajoneuvokuluihin tai kone- ja kalustokuluihin.

Ajoneuvon hankintaa ei voi verotukseen jättää suoraan vuosikuluksi, vaan se tulee aktivoida ja poistaa 25%:n vuosipoistona tai vaikutusaikanaan.
PRO-käyttäjille hankinta aktivoidaan taseeseen tilinpäätöslomakkeella annettujen tietojen perusteella sekä tehdään automaattiset 25%:n vuosipoistot tasearvosta.
LITE-käyttäjän kannattaa jättää hankinta kirjaamatta ALViniin, mikäli auto ei tule arvonlisäverovähennyksen oikeuttavaan käyttöön. Tällöin vain lisäät veroilmoitukselle poiston 25% auton poistamattomasta menojäännöksestä. 1. Vuotena menojäännös on auton hankintahinta, 2. vuonna hankintahinta vähennettynä 25%:lla jne.


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu