Kirjanpidon ABC – Mitä yrittäjän pitää tietää kirjanpidosta?

Toiminimiyrittäjän, ammatinharjoittajan kirjanpito voidaan tiettyjen ehtojen täyttyessä tehdä yhdenkertaisena tai kahdenkertaisena. Mikäli pienyrittäjä ei tilikauden aikana kirjaa kuukausikirjanpitoonsa ostovelkoja ja myyntisaamisia, ei kahdenkertaisen kirjanpidon ylläpitäminen ole välttämättä järkevää ja kustannustehokasta. Mahdollisuus tehdä kirjanpito itse ja yhdenkertaisena, madaltaa kynnystä aloittaa yritystoiminta ja työskentelyä vaikka sivutoimisena yrittäjänä.

ALVin palvelussa toiminta-ajatus kirjanpidon tekemiseen lähtee tositteen tallentamisesta, joko kuvaamalla se mobiilisovelluksella tai tallentamalla sähköisessä muodossa olevat nettiselaimella palvelussa. Kirjanpito muodostuu automaattisesti tositteiden ja siihen liitettyjen kirjanpitomerkintöjen perusteella. Tällä tavalla tositteet ovat palvelussa sähköisesti arkistoituna ja kirjanpidon ”audit trail” eli aukoton kirjausketju toteutuu. Liiketoimintaa harjoittava yrittäjä on aina kirjanpitovelvollinen ja siksi jokaisen on tärkeää tietää laajemminkin kirjanpitoon liittyvät perusteista ja käsitteitä.

Taloushallintoliiton Kirjanpidon ABC -opas kokoaa kirjanpidon perusteet ja käsitteet helposti luettavaksi kokonaisuudeksi.


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu