Liikkeen- tai ammatinharjoittajan veroilmoitus ja tilinpäätös – yllättikö tilitoimiston lasku?

Veroilmoitukset pitää palauttaa verottajan ilmoittaman aikataulun mukaan.

Elinkeinotoiminnan verotus perustuu luotettavaan kirjanpitoon. Tuloveroa maksetaan kirjanpidon osoittamasta elinkeinotoiminnan tuloksesta, johon on tehty verolakien mukaiset oikaisut. Liikkeen- tai ammatinharjoittajan ei YLEENSÄ tarvitse laatia tilinpäätöstä. Tilinpäätös tulee kuitenkin laatia, jos tilikausi poikkeaa kalenterivuodesta tai kahdella peräkkäisellä tilikaudella ylittyy kaksi seuraavista rajoista:

  • taseen loppusumma 350 000 euroa
  • liikevaihto 700 000 euroa
  • tilikauden aikana palveluksessa keskimäärin 10 henkilöä

Tilitoimistoissa em. tehtävät laskutetaan tyypillisesti tehdyn työn jälkeen kerralla. Pääsääntöisesti veloitus on tunti- ja vientiperusteinen ja tilitoimistot muistavat asiakkaitaan useiden satojen tai jopa yli tuhannen euron laskuilla, pahimmillaan lasku yllättää suuruudellaan yrittäjän totaalisesti. Moni yrittäjä tuskaileekin laskun maksuvaikeuksien kanssa ja miettii toimiston vaihtoa, mutta harva yrittäjä tietää että on olemassa todellinen vaihtoehto kustannusten karsimiseksi.

Tilitoimiston vaihto ei yleensä tuo muutosta laskun suuruuteen.

Entisinä tilitoimistoyrittäjänä ALVin -konseptin kehittäjät pyrkivät luomaan aidosti sekä yrittäjän että tilitoimiston aikaa säästävän työkalun. Reilusti yli puolet ajasta ja tilitoimistolaskun suuruudesta johtuu nimittäin paperisten tositteiden käsittelystä ja järjestelmään tallentamisesta. ALVin kirjanpitopalvelussa yrittäjä tallentaa sekä meno- että kulutositteet (kuitit) palveluun eikä niitä tarvitse tallentamisen jälkeen enää kenenkään käsitellä tai järjestää. Tilikauden päättäminen ja veroilmoituksen laatiminen on helppoa ja tästä johtuen palvelun hinta on tekemämme haastattelututkimuksen mukaan 50-70% perinteisiä tilitoimistopalveluita edullisempi vuositasolla. Myös monet markkinoilla olevat sähköiset taloushallintopalvelut ovat ALViniin nähden vähintäänkin tuplahintaisia.

ALVin palvelussa teet toiminimen kirjanpidon itse helposti kiinteään kuukausihintaan ja säästät satoja euroja vuodessa. Ja kun valitset ALVin PRO:n, saat lisäksi palveluna tilinpäätöksen, veroilmoituksen ja tilikauden arkiston ladattavaksi itsellesi. ALVin HUOLETTOMALLA voit olla varma, että kirjanpitosi on laadittu alusta loppuun tilitoimistotasoisesti, mutta murto-osalla perinteisten palvelujen hinnasta!

 


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu