Toiminimen velka

Toiminimiyrittäjän lainanhakuasiat voivat tuntua hankalilta ja pelottavilta. Alle vastasimme muutamaan yleisimpään kysymykseen auttaaksemme sinut alkuun.

 

Mistä lainaa voi saada?

Yritys voi saada rahoitusta pankeilta, Finnveralta tai yksityisrahoittajilta. Lainaa voi myös saada esimerkiksi auto- ja/tai laiteleasing-sopimuksiin. Usein yrityksellä on myös lyhytaikaista velkaa verottajalle (alv –velkaa tai ennakkoveroja) ja eläkeyhtiölle.

 

Mitä lainan saaminen edellyttää?

Pankit ja rahoituslaitokset vaativat tänä päivänä lainan saamiseksi usein 20-50% omaa säästöosuutta eli omarahoitusta. Sillä osoitat omaa valmiutta ottaa riskiä ja sitoutumista suunnitelmiisi. Lisäksi usein tarvitaan turvaava vakuus loppuvelalle.

 

Mistä voin hakea apua velan hankintaan?

Rahoitusviidakosta selviämiseen kannattaa käyttää asiantuntijaa, jollet tunne olevasi menetelmistä perillä. Ota yhteyttä konsulttiin, esimerkiksi sivulta www.konsilo.fi. Asiantuntija voi neuvoa ja haastaa suunnitelmissasi, sekä antaa vertailukohtia muihin vaihtoehtoihin.

 

Asenne vaikuttaa!

Toiminimiyrittäjänä sinun kannattaa olla nuuka, jopa laihialainen sitä ottaessa. Sinä vastaat koko yritystoimintasi veloista itse koko omaisuudellasi, pahimmassa tapauksessa jopa puolisosi yhteisomisteisella kodillasi! Harkitse siis velanottoa tarkkaan ja vältä pikavippiyrityksiä!

 

Toivottavasti kirjoitus antoi sinulle pientä suuntaa mistä ja miten lähteä hakemaan rahoitusta ja siihen liittyvää apua. Jos sinulle jäi kysyttävää, kommentoi kysymyksesi alle! Kokoamme saamistamme kysymyksistä jatko-osan, jossa syvennymme rahoituksen maailmaan vielä enemmän.

 

Aurinkoista kesää!


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu