Yhdenkertainen vai kahdenkertainen kirjanpito

Jokainen luonnollinen henkilö on kirjanpitovelvollinen harjoittamastaan ammatti- tai liiketoiminnasta.
Ammatin- tai liikkeenharjoittaja (ns. toiminimiyrittäjä) ei kuitenkaan ole velvollinen pitämään kahdenkertaista kirjanpitoa, mikäli enintään yksi seuraavasta päättyneellä ja sitä edeltävällä tilikaudella on täyttynyt:

1. taseen loppusumma ylittää 100.000 euroa
2. liikevaihto ylittää 200.000 euroa
3. palveluksessa on keskimäärin 3 henkilöä

Mikäli yllä olevista täyttyy vähintään 2, tulee yrittäjän laatia mikroyrittäjän tilinpäätös. Veroilmoitus tulee kaikkien yrittäjien laatia kokoluokasta riippumatta.

Kahdenkertaisen kirjanpidon ideana on kirjata kaikki kirjanpitotapahtumat aina kahdelle eri tilille, jolloin kirjauksista rakentuu samanaikaisesti tuloslaskelma ja tase. Mikäli pienyrittäjä ei tilikauden aikana kirjaa kuukausikirjanpitoonsa ostovelkoja ja myyntisaamisia, ei kahdenkertaisen kirjanpidon ylläpitäminen ole järkevää ja kustannustehokasta.

ALVin on kehitetty toiminimiyrittäjien lähtökohdista yhdenkertaiseen kirjanpitoon ja palvelun kustannustehokkuus perustuu juuri tähän. Kannattaa tutustua ja kokeilla palvelua, sillä yhdenkertaisen kirjanpidon tekeminen on huomattavasti helpompaa, kuin tehdä se kahdenkertaisena, mitä yleisesti tarjotaan toiminimelle vaihtoehtona.

ALVin LITE on tarkoitettu toiminimiyrittäjille, jotka haluavat laatia yhdenkertaisen kirjanpitonsa mahdollisimman helposti itse. ALVin PRO sisältää lisäksi tilinpäätöksen ja veroilmoituksen ammattikirjanpitäjän laatimana. Kirjanpitolain 1a § mukaisen tilinpäätöksen yhteydessä liikkeen- ja ammatinharjoittajan tilikauden aikainen yhdenkertainen kirjanpito muunnetaan kahdenkertaiseksi sekä oikaistaan verotusta varten maksuperusteisesta suoriteperusteiseksi. Näin kiinteä hintamme on huomattavasti tilitoimistopalveluita alhaisempi etkä maksa vuoden aikana turhasta. Toiminimesi kirjanpito on aina ajan tasalla ja kustannukset tutkitusti jopa 60% pienemmät kuin perinteistä tilitoimistoa käytettäessä.

ALVinissa yhdistyy mobiilimaailman edullinen hinnoittelu ja tilitoimistotason tukipalvelu. ALVin on markkinoiden helppokäyttöisin kirjanpitopalvelu toiminimen kirjanpitoon.


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu