Yksinyrittäjille 2000 euron koronatuki

Yksinyrittäjä voi hakea yrityksen kotikunnalta kertaluonteista 2 000 euron tukea koronakriisissä. Sitä voidaan myöntää kaikille yritysmuodoille, joina yksinyrittäjä voi toimia, eli yksityisille elinkeinonharjoittajalle tai toiminimille, kommandiittiyhtiöille tai osakeyhtiöille. Tukea myönnetään päätoimiselle yksinyrittäjälle joilla ei ole palkattua työvoimaa, kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välisenä aikana ja joiden toiminta on ennen koronakriisiä ollut kannattavaa.

Avustuksen saamisen ehtona on, että yrityksen taloudellinen tilanne on heikentynyt koronavirusepidemian vuoksi. Liiketoiminnan katsotaan heikentyneen, jos myyntitulot ovat laskeneet maaliskuun 16. päivän jälkeen yli 30 prosenttia. Kannattavuutta arvioidaan vuoden 2019 tilinpäätöksen tai veroilmoituksen perusteella.

Yksinyrittäjän tuki on tarkoitettu yritystoiminnasta aiheutuviin menoihin, juokseviin kustannuksiin, näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Sitä ei voi käyttää yrittäjän palkanmaksuun. Siihen voi hakea TE-toimistosta työttömyyskorvausta.

Tukihakemus osoitetaan siihen kuntaan, mihin yritys on rekisteröity.

Ennen kuin alat täyttää tukihakemusta, varaa kaikki tarvittavat paperit valmiiksi, sillä tuen hakemiseen netissä aikaa on vain noin 15 min. Liitteiksi tarvitaan:

  1. Viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus
  2. Kirjanpidon tulosteet ja/tai tiliotteet keväältä 2020. (Tulosteeksi riittävät kuukausikohtaiset tuloslaskelmat, mitkä voit tulostaa suoraan ALVinista)
  3. Verovelkatodistus (todistuksen saa verottajan OmaVero-palvelusta)

ALVin Pro-käyttäjille vuoden 2019 tilinpäätös ja veroilmoitus on toimitettu jo aiemmin. Tuloslaskelmaraportin voit tulostaa jäsenalueen raportointi-valikosta haluamaltasi aikaväliltä.

Lisätietoa ja ohjeet hakemuksen tekoon löydät oman kuntasi verkkosivulta. Tuesta saat lisätietoa esim. Yrittäjien sivustolta: https://www.yrittajat.fi/uutiset/623543-yksinyrittajille-2000-euron-koronatuki-haku-avautuu-mahdollisimman-pian#0c5c8097

Avustus on toiminimellesi elinkeinoverotuksen alaista tuloa. Kirjaa avustus kirjanpitoon käyttämällä muut liiketoiminnan tuotot -kululajia ja valitse alv0%.


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu