Toiminimen veroilmoitus ja kevät kulkevat käsi kädessä.

Toiminimen elinkeinotoiminnan veroilmoituksien jättöaika on vuosittain keväällä maalis-huhtikuun taitteessa. Tarkempi päivämäärä vahvistetaan vuosittan ja vuonna 2024 se on 2.4.. Verotus perustuu aina luotettavaan kirjanpitoon. Tuloveroa maksetaan kirjanpidon osoittamasta elinkeinotoiminnan tuloksesta, johon on tehty verolakien mukaiset oikaisut. Liikkeen- tai ammatinharjoittajan ei YLEENSÄ tarvitse laatia tilinpäätöstä. Tilinpäätös tulee kuitenkin laatia, jos tilikausi poikkeaa kalenterivuodesta tai kahdella peräkkäisellä tilikaudella ylittyy kaksi seuraavista rajoista:

  • taseen loppusumma 350 000 euroa
  • liikevaihto 700 000 euroa
  • tilikauden aikana palveluksessa keskimäärin 10 henkilöä

Olemme pyrkineet kehittämään ALVinista aidosti sekä yrittäjän että tilitoimiston aikaa säästävän työkalun. Reilusti yli puolet ajasta ja perinteisen tilitoimistopalvelun laskun suuruudesta johtuu nimittäin paperisten tositteiden käsittelystä ja järjestelmään tallentamisesta.

ALVin kirjanpitopalvelussa yrittäjä tallentaa sekä meno- että kulutositteet (kuitit) palveluun, eikä niitä tarvitse tallentamisen jälkeen enää kenenkään käsitellä tai järjestää. Tämä merkittävä ominaisuus vähentää huomattavasti aikaa ja vaivaa, joka aiemmin kului paperisten tositteiden käsittelyyn ja järjestämiseen. Tämän ansiosta tilikauden päättäminen ja veroilmoituksen laatiminen ovat huomattavasti helpompia tehtäviä. Lisäksi tämä innovatiivinen toiminto vaikuttaa suoraan palvelun hintaan – tekemämme haastattelututkimuksen mukaan ALVin kirjanpitopalvelu on perinteisiin tilitoimistopalveluihin verrattuna 50-70% edullisempi vuositasolla. Jopa markkinoilla olevat sähköiset taloushallintopalvelut eivät pysty kilpailemaan ALVin tarjoaman hyödyn kanssa, sillä ne ovat yleensä tuplahintaisia ALViin verrattuna.

ALVin palvelussa voit helposti hoitaa toiminimen kirjanpidon itse kiinteään kuukausihintaan ja samalla säästää huomattavia summia vuodessa. Valitsemalla ALVin PRO -version saat lisäksi käyttöösi tilinpäätöksen, veroilmoituksen ja tilikauden arkiston ladattavaksi itsellesi. ALVin HUOLETTOMAN avulla voit luottaa siihen, että kirjanpitosi laaditaan tilitoimistotasoisesti, mutta vain murto-osalla perinteisten palvelujen hinnasta!