Mikroyritysten tilinpäätös

Tilinpäätös on vapaaehtoinen mikrokokoisille toiminimille. Mielipiteet tilinpäätöksen laatimattomuuden kannattavuudesta kuitenkin jakautuvat. Siksi kannattaa harkita tarkkaan, haluaako tilinpäätöksen jättää tekemättä. Muistathan, että kirjanpito on aina pakollinen. Vaikka jättäisit tilinpäätöksen tilaamatta/tekemättä, kirjanpitosi täytyy olla kunnossa ja ajan tasalla.

Samoin veroilmoitus tulee myös laatia vuosittain.

Toiminimen ei ole pakko tehdä tilinpäätöstä jos enintään yksi seuraavista rajoista ylittyy:

  • Liikevaihto on enintään 700.000 euroa
  • taseen loppusumma ylittää 350.000 euroa
  • työllistät itsesi lisäksi enintään 9 työntekijää

Tilinpäätöstä tarvitaan moneen asiaan, kuten yritystoiminnan sopimuksiin, rahoituksiin ja yritystukien sekä avustusten hakemiseen.

ALVin on tarkoitettu niille toiminimille, joilla ei ole lain mukaan tilinpäätösvelvollisuutta. Tilikauden päätöksen yhteydessä (PRO-versiossa) teemme jaksotukset kuten tilinpäätöksen laatimisessa ja toimitamme yrittäjälle tuloslaskelman, taseen, pää- ja päiväkirjan sekä luettelon käytetyistä tileistä. Emme kuitenkaan laadi fyysistä tasekirjaa ja siihen kuuluvia liitetietoja (mitkä kuuluisivat kirjanpitolain mukaiseen tilinpäätökseen) mikäli näitä ei erikseen tilata. Tilikauden päätöstiedoilla laadimme veroilmoituksen ja toimittamamme tulos ja taseraportit kelpaavat sellaisenaan kaikille viranomaisille sekä esim. rahoituslaitoksille.


Toiminimen kirjanpito helposti ja edullisesti

ALVinilla teet toiminimen kirjanpidon alkaen 16,90€ / kk

Yrittäjät jäsenyritys Suomessa valmistettu